السلام عليكم ورحمة وبركاته ازيكم يابنات النهاردة هنروح في مطبخ فتكات لاكلة جديدة من المطبخ السعودي وهي طريقة عمل الكبسة وتعتبر الكبسة
من اهم الاكلات اللحمة بالارز في دول الخليج وخاصة السعودية يفضلها
ويعشقها سيدات الخليج ورجالها اذا اردتي سيدتي العربية ان تتعلمي سر عمل
الكبسة كالمطاعم الشهيرة كمطعم ام حسن في الزقازيق نقدم ليكي سر من اسرار
المطاعم في مقالتنا النهاردة لعمل الكبسة كالمطاعم في انحاء العالم اول
حاجه هطلبها منكم النهادرة هي المكونات والمقادير الي هنعمل بيها الطبخة
مقدار 5 او 6
اكواب من الارز البسمتي الملون الجميل او كيس ارز جاهز نص كيلو دجاج مقطع
او لحم حسب ماتفضيلن انتي حبة واحدة من الفلفل الاخضر بصلتين مفرومين
ناعم حبية ونص طماطم مفرين ناعمين نص مقدار علبة صلصة طماطم 3 حبات قرفة
من الاعواد الطويلة معلقة صغيرة من الزيت معلقة من الهيل ومعلقة من
القرنفيل نص معلقة بهارات دجاج مشكلة نصف معلقة من الكزبرة الناعمة نصف
معلقة كمون مطحون وعاء كبير بيه ماء لطبخ الدجاج والارز انتهنا دلوقتي من
مقادير تحضير الكبسة
نتنقل الان مع الشيفة عدلات الي طريقة التحضير بالصور والخطوات :طريقة عمل كبسة الدجاج
1- احضري طاسه بيها زيت واسكبي بيها البصلتين المفرومين وشوحيهم في الزيت حتي يصبح لونهم ذهبيا
2- اسكبي مقدار معجون الطماطم تدريجيا وقلبي جيدا واتركيها علي النار لمدة دقيقة ونص تقريبا
3- اسكبي باقية المقادير من بهارات وقرفة مطحونة والطماطم المفرية الناعمة الي الخليط وقلبي جيدا لتجانس المكونات وخلطها معا
4- اسكبي قطع الدجاج المقطعة الي الخليط واتركيه في النار لمدة 10 دقايق تقريبا ليطهي مع الخليط
5- احضري قالب فرن ورصي فيه قطع الدجاج وادخيلها الفرن حتي يتم تحمير قطع الدجاج
6- احضري الازر البسمتي المغسول في الماء صفيه جيدا من الماء واسكبيها في شربة الدجاج او ماء الدجاج الناتجة من سلق الدجاج مع الخليط
7- انثري قطع الفلفل الحار علي الازر والخليط السابق والفلفل والبهارات اللازمة واتركيه علي النار حتي ينضج
8- ثم بعد
طهي الدجاج والارز احضري طبق التقديم وبالمغرفة حضري الازر ورصي عليه قطع
الدجاج المقطعة ورشي عليه كمية من الخضروات حسب رغبتك
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق