الجمعة، 10 أكتوبر 2014

طريقة عمل الكبسة السعودى بالصور

السلام عليكم ورحمة وبركاته ازيكم يابنات النهاردة هنروح في مطبخ فتكات لاكلة جديدة من المطبخ السعودي وهي طريقة عمل الكبسة وتعتبر الكبسة من اهم الاكلات اللحمة بالارز في دول الخليج وخاصة السعودية يفضلها ويعشقها سيدات الخليج ورجالها اذا اردتي سيدتي العربية ان تتعلمي سر عمل الكبسة كالمطاعم الشهيرة كمطعم ام حسن في الزقازيق نقدم ليكي سر من اسرار المطاعم في مقالتنا النهاردة لعمل الكبسة كالمطاعم في انحاء العالم اول حاجه هطلبها منكم النهادرة هي المكونات والمقادير الي هنعمل بيها الطبخة
الكبسة السعودي باللحمة بالصور
مقدار 5 او 6 اكواب من الارز البسمتي الملون الجميل او كيس ارز جاهز نص كيلو  دجاج مقطع او لحم حسب ماتفضيلن انتي حبة واحدة من الفلفل الاخضر  بصلتين مفرومين ناعم  حبية ونص طماطم مفرين ناعمين  نص مقدار علبة صلصة طماطم  3 حبات قرفة من الاعواد الطويلة  معلقة صغيرة من الزيت  معلقة من الهيل ومعلقة من القرنفيل نص معلقة بهارات دجاج مشكلة  نصف معلقة من الكزبرة الناعمة نصف معلقة كمون مطحون وعاء كبير بيه ماء لطبخ الدجاج والارز انتهنا دلوقتي من مقادير تحضير الكبسة
نتنقل الان مع الشيفة عدلات الي طريقة التحضير بالصور والخطوات :طريقة عمل كبسة الدجاج
1- احضري طاسه بيها زيت واسكبي بيها البصلتين المفرومين وشوحيهم في الزيت حتي يصبح لونهم ذهبيا
2- اسكبي مقدار معجون الطماطم تدريجيا  وقلبي جيدا واتركيها علي النار لمدة دقيقة ونص تقريبا
3- اسكبي باقية المقادير من بهارات وقرفة مطحونة والطماطم المفرية الناعمة الي الخليط  وقلبي جيدا لتجانس المكونات وخلطها معا
4- اسكبي قطع الدجاج المقطعة الي الخليط واتركيه في النار لمدة 10 دقايق تقريبا ليطهي مع الخليط
5- احضري قالب فرن ورصي فيه قطع الدجاج وادخيلها الفرن حتي يتم تحمير قطع الدجاج
6- احضري الازر البسمتي المغسول في الماء صفيه جيدا من الماء واسكبيها في شربة الدجاج او ماء الدجاج الناتجة من سلق الدجاج مع الخليط
7- انثري قطع الفلفل الحار علي الازر والخليط السابق  والفلفل والبهارات اللازمة واتركيه علي النار حتي ينضج
8- ثم بعد طهي الدجاج والارز احضري طبق التقديم وبالمغرفة حضري الازر ورصي عليه قطع الدجاج المقطعة ورشي عليه كمية من الخضروات حسب رغبتك

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

المشاركات الشائعة