طريقة عمل البيتي فور(البتيفور) للشيف حسن بالصور وخطوة خطوة
طريقة عمل البيتي فور
طريقة عمل البيتي فور |
البتيفور اللذيذ
المقادير:
500 جرام زبدة بدرجة حرارة الثلاجة.
350 جرام سكر بودرة .
1250 جرام دقيق.
ملعقة صغيرة فانيليا.
بياض 8 بيضات.
ذرة ملح.
الطريقة:
طريقة عمل البيتي فور الناعم
- تخفق الزبدة البارده الى ان تبيض وتصبح كالكريمه.
- ثم نضيف السكر ونستمر بالخفق .
- ثم ننزل ببياض البيض على شكل سرسوب زى المايونيز كده مع الخفق المستمر وهتلاقى العجينه نفشت كده وبان عليها انها ناجحه وبقت بيضاء جدا.
- ثم ننزل بالفانيليا ونستمر فى الخفق وننزل بالدقيق المضاف له ذرة ملح مره واحده ونخفقه خفقه واحده.
- ونلم العجينه وهتكون ملزقه جدا ومش ماسكه نفسها
تترك تريح فى الثلاجه نص ساعه وطلعيها هتلاقيها جمدت.
طريقة عمل البيتفوربالصور - وابدأى شكلى البيتي فور.
- تدخل فرن ساخن علي درجة حرارة 150 لمدة 12 دقيقة
ملحوظة:
من الممكن أن تعملى بها أشكال متنوعة وأنواع مختلفة من البتيفور.
من الممكن أن تنقصى من العجينة 100 جرام دقيق و تقسمى العجينة 3 أقسام
- أول قسم اضفت له 33 جرام دقيق ابيض عادى وده البيتى فور الأبيض.
- وثانى جزء أضفت له 33 جرام من الكاكاو وده بقى الللى بالشيكولاته.
- وثالث جزء أضفت له 60 جرام من جوز الهند وده بقى بسكوت جوزهند رائع.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق